< < BAİBÜ, Diş Hekimliği Fakültesi Kadrosunu Güçlendirmeye Devam Ediyor

BAİBÜ, Diş Hekimliği Fakültesi Kadrosunu Güçlendirmeye Devam Ediyor

20 Eylül 2022

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Diş Hekimliği Fakültesinde yeni göreve başlayan ve akademik yükseltmesi yapılan öğretim üyelerine yönelik törene katıldı.

Fakülte Kütüphanesinde yapılan törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, Dekan Yardımcıları, akademik ve idari personel katıldı.

Artık Çevre İllerden Hasta Kabul Ediyoruz

Diş Hekimliği Fakültesi Kütüphanesinde gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Ali Keleş yaptı. Keleş konuşmasında; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de diş hekimliği fakültesi gibi eğitiminin önemli bir bölümü klinik uygulama derslerinden oluşan fakülteler pandemi şartlarından çok etkilendi. Bu zorlu süreç başta Rektörümüz olmak üzere, rektörlüğümüzün tüm birimlerinin katkılarıyla başarıyla yönetildi. Özellikle bu yılbaşından itibaren fakültemizin öğretim üyesi sayısının artmasıyla beraber verdiğimiz sağlık hizmetlerinin hem kalitesi hem de hızı artmıştır.  Özellikle son dönemde, Bolu ve komşu illerdeki vatandaşlarımızın fakültemize olan taleplerinde gözle görülür bir şekilde artış yaşanmaktadır. Öğretim üyesi sayımızın artmasıyla fakültede verilen sağlık hizmeti çeşitliliği de artmış ve önceden gerçekleştirilmeyen tedaviler fakültemizde gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Fakültemizde yeni göreve başlayanlarla birlikte toplam öğretim üyesi sayımız 26 olmuştur. Bunlara ilaveten 4 yeni öğretim üyesi için de ilan süreci başlatılmış olup ekim ayının sonu gelmeden 30 öğretim üyesinin fakülte bünyesinde hizmet vermesi sağlanacaktır. Öğretim üyesi sayısının artmasıyla bazı birimlerimizde hastalarımızın tedavisi hastaya randevu bile verilmeden, geldiği gün tamamlanabilmektedir. Artan tedavi hizmeti sayısı ve kalitesinden dolayı hastalarımız kendileriyle ilgilenen hekim ve idari personelimize yazılı olarak teşekkür mesajları göndermektedir. Bugün burada kendisine hastalar tarafından teşekkür edilmiş olan 20 çalışma arkadaşımıza biz de huzurlarınızda teşekkür ederek belgelerini takdim edeceğiz. Sözlerime son verirken bu güzel günde aramızda bulunan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya, Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kamil Gürel’e, Sayın Genel Sekreterimiz İhsan Ağcan’a, akademik ve idari personelimize teşekkür ederim” dedi. Keleş’in sözlerini bitirmesinin ardından fakültede göreve başlayan akademisyenler kendilerini tanıttı. Akademisyenlerin kendilerini tanıtmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşma yaptı.

Akademisyenlerin 3 Ana Görevi Vardır: Topluma Hizmet Verme, Araştırma Geliştirme Faaliyetleri Yapma ve Öğrenci Yetiştirme

Konuşmasına fakültede göreve başlayan akademisyenlere “Hoşgeldiniz” diyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; Üniversitede göreve başladığında fakültenin içinde bulunduğu durumu aktardı. Alişarlı, o dönemde fakültede görev alan akademisyenleri geliştirmek adına proje yazma ve makale yazma gibi eğitimlerinin verilmesinin sağlandığını ifade etti. Alişarlı bu eğitimler sayesinde ulusal ve uluslararası akademik derecelendirme kurumları verilerine göre Üniversitemizin akademik başarı sıralamasının her dönem yükselmeye devam ettiğine vurgu yaptı.

Alişarlı; “URAP Sıralamasındaki Başarı Göğsümüzü Kabarttı”

Rektör Alişarlı: “Üniversiteleri akademik performanslarına göre karşılaştıran URAP Araştırma Laboratuvarı’nın 2022-2023 sıralaması sonuçlarına göre, Ülkemizdeki değerlendirmeye alınan üniversite sayısı artmasına rağmen 51. sıradan 44. Sıraya, 7 basamak birden yükseldik. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi ve onlara her zaman destek olan idari personellerimizi tebrik ediyorum. BAİBÜ ailesi olarak göğsümüzü kabartan bu tablodan gurur duyuyoruz” dedi.

Tıp hekimliği ve diş hekimliğinin eğitiminin zor olduğundan bahseden Alişarlı, diş hekimliği eğitiminin pahalı bir eğitim olduğunu dile getirdi. Şu anda tüm üniversitelerin proje yapma, makale yazma, lisansüstü eğitim verme gibi konularda birbirleriyle yarış halinde olduğuna değindi, bu yarışmanın içinde olmanın öğretim üyesi yeterliliği gibi belirli gerekliliklerinin olduğunu vurguladı. Diş hekimliği fakültesinde görev yapan akademisyenlerin 3 ana görevi olduğunun altını çizen Alişarlı, bunların topluma hizmet verme, araştırma geliştirme faaliyetleri yapma ve öğrenci yetiştirme olduğunu söyledi. Bu görevlerin gerçekleştirilmesi için rektörlük olarak her türlü yardıma hazır olduklarını anlatan Alişarlı, fakültede görev alan idari personelin akademik personel kadar önemli olduğunu belirtti.

Fakültede Göreve Başlayanlara Çiçek, Görevini Başarıyla Yapanlara Teşekkür Belgesi

Birimlerin ve kişilerin birbiriyle uyumlu çalışmasıyla daha başarılı olunduğunu ifade eden Alişarlı, Diş Hekimliği Fakültesi kadrosuna katılan akademisyenlere hoş geldiniz dedi, akademik yükselmesini gerçekleştiren akademik personellere de tebriklerini ileterek tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, sözlerini noktalamasının ardından fakültede göreve başlayan akademisyenlere çiçek verdi ayrıca görevini başarıyla yapıp hasta tarafından teşekkür edilen personellere teşekkür belgesi veren Alişarlı, daha sonra fakültenin vatandaşlara hizmet veren birimlerini ziyaret ederek birimler hakkında Dekan Prof. Dr. Ali Keleş’ten bilgi aldı.

FAKÜLTE DUYURULARI