Etkinlik Takvimi

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL VE SOSYAL ETKİNLİK TAKVİMİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesinde her yıl belirli gün ve haftalarda bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenlenir. Bu etkinlikler akademik takvimden ve fakülte içi eğitimlerden ayrı bir şekilde geleneksel olarak her yıl aynı dönemde ve tarif edildiği gibi yürütülür. Lisans öğrencilerine yönelik olarak lisans öğrencilerimiz ile birlikte yapılan bu etkinliklerin, içerikleri ve zamanları şu şekildedir;
1. Sanat günü: Her yıl haziran ayı içinde yapılır. Fakültenin akademik/ idari personellerinin ve fakülte öğrencilerinin ilgili yılda yapmış oldukları eserleri sergilenir. Resim, Müzik ve
Fotoğrafçılık derslerini alan fakültemiz 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin yıl içinde yapmış oldukları uygulamalarını sergilenmesi için fırsat oluşturulmuş olur. Etkinlik, fakültemiz hasta girişindeki hasta bekleme alanında gerçekleştirilir. Davetliler ve katılımcılar sergilenen eserleri inceler. Yılın en iyi fotoğrafları ve resimleri oylama ile belirlenir. Yılın en iyisi seçilen fotoğraflar ve resimler dekanlık katında yıl boyu sergilenir. Etkinlikte sergilenen diğer resimler bir yıl süreyle hasta giriş katında hazırlanmış olan yerlerde sergilenirler. Müzik dersi almış olan öğrenciler ise etkinlik boyunca resim ve fotoğrafların sergilendiği alanda canlı müzik icra ederler.
2. Bilim Şenliği: Her bahar dönemi sonunda yapılır. Fakültenin akademik personeli ve fakülte öğrencileri ilgili yılda yapmış oldukları bilimsel çalışmaları veya vaka raporlarını bu etkinlikte sunabilirler. Özel Çalışma Ders Kurulu dersini alan fakültemiz 5. sınıf öğrencilerinin yıl içinde yapmış oldukları grup çalışmaları bu etkinlikte sunulur. Özel Çalışma Ders Kurulu grup danışmanları ve ders yürütücüsünün jüri olarak görev yaptığı Bilim şenliği fakültemiz hasta girişindeki hasta bekleme alanında ve fakülte kütüphanesinde gerçekleştirilir.
3. Mezunlar buluşması ve diş hekimliği günü: Her yıl Kasım ayında düzenlenen Ağız ve Diş Sağlığı haftasında mezunlarımız ve 5.sınıf öğrencilerimiz için yapılan bilimsel etkinliktir. Bu etkinlikte alanında etkin öğretim üyeleri konuşma yapmak üzere fakültemize davet edilerek ağırlanır. Farklı dönemlerde mezun olmuş öğrencilerimiz ile panel yapılır. 5.sınıf öğrencilerimiz bu etkinlik ile hem farklı fakültelerden gelen hocalarımızın bilgi ve deneyiminden faydalanır hem de mezun olan abi ve ablalarının mezuniyet sonrası deneyimlerini dinleme fırsatı bulur. Bu etkinlik kapsamında 5.sınıf öğrencileri mezun olduklarında onları ne bekliyor, iş imkanları nasıl gibi sorulara farklı deneyimleri dinleyerek cevap bulurlar.
4. Beyaz önlük giyme töreni: Her yıl Kasım ayında düzenlen Ağız ve Diş Sağlığı haftasında sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen etkinliktir. Öğrenciler ve aileleri hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giymenin gururunu birlikte yaşarlar. Bu etkinlikte fakülte öğretim üyelerimiz 1.sınıf öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydirerek onların bu sevincine ortak olurlar.
5. 22 Kasım Geleneksel Diş Hekimleri Günü Yemeği: Her yıl Kasım ayında düzenlen Ağız ve Diş Sağlığı haftasında öğrenci topluluğumuz Diş Hekimliği Öğrenci Yardımlaşma ve Araştırma Topluluğu (DÖYAT) tarafından düzenlenen bir sosyal etkinliktir. Bu etkinliğe fakültemizin tüm paydaşları ve davetliler katılır.
6. Mezuniyet töreni: Her yıl final sınavları sonrasında 5.sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen bir etkinliktir. Öğrenciler ve aileleri öğrenciliğin bitmesi ve hekimliğe adım atmanın gururunu birlikte yaşarlar. Bu etkinlikte fakülte öğretim üyelerimiz 5. sınıf öğrencilerimize cübbelerini giydirip mezuniyet belgelerini takdim ederek mezuniyet sevincine ortak olurlar.